sobota 14. března 2015

Toast s arašídovým máslem a banánem



Tenhle příspěvek je tak jednoduchý, až je mi skoro trapné ho sem přidávat. Nicméně tak kombinace je skvělá, a pokud tím trochu podpořím váš zájem o arašídové máslo, proč ne :-) Navíc já se po této pochoutce mohla umlátit, když nám ty hory másla (jak jsem psala zde) přišly v balíku :-)

UPDATE: Momentálně jsme na zkoušku objednali i kešu, mandlové, lískooříškovočokoládové a pistáciové máslo. Poslední zmíněné je nechutně drahé a chuťově naprosto výtečné, ale kvůli ceně si ho šetřím na trochu jiné laskominy (zmrzlina, dort, ...); ale kešu i mandlové jsou naprosto dokonalé - přirozeně nasládlé, jemné, moc dobré. Mě víc chutná mandlové, drahému zas víc kešu. Co mě překvapilo a co jsem si myslela, že mandlové bude vonět a chutnat trochu jako marcipán, vzhledem k tomu že jsou to 100% namleté mandle, ale ani trochu - asi prostě sladké mandle nevydávají tolik aromatických látek jako ty hořké mandle. Protože z pravého marcipánu se při vyšší konzumaci (rozuměj po kilech) může člověk prý i přiotrávit. 
Tak se dívám, že při psaní jsem trochu ztratila nit - každopádně jsem tím chtěla říct, že s kešu či mandlovým, nebo dokonce tím lískooříškovým s čokoládou (zdravá, a vůbec ne sladká forma nutely) chutná tenhle toast taky senzačně :-)





Na 1 porci = 2 toasty:


  • 4 plátky celozrnného toastového chleba
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 2 lžičky datlového sirupu, medu, melasy či jiné oblíbené oslazovadlo
  • špetka soli
  • 2 lžičky mléka
  • banán - oloupaný a pokrájený na kolečka
Do toastovače nebo topinkovače si dám opékat chleba

V malé misce smíchám všechny ostatní ingredience kromě banánu.

Připravenou směsí natřu opečené chleby, pokladu nakrájeným banánem a přiklopím druhým chlebem.

Ze všech uvedených ingredienci mimo toastový chleba lze také snadno připravit mléčný koktejl (tedy za předpokladu že množství mléka razantně zvýšíte, ale to je, myslím, logické)



Žádné komentáře:

Okomentovat