sobota 14. března 2015

Toast s arašídovým máslem a banánem



Tenhle příspěvek je tak jednoduchý, až je mi skoro trapné ho sem přidávat. Nicméně tak kombinace je skvělá, a pokud tím trochu podpořím váš zájem o arašídové máslo, proč ne :-) Navíc já se po této pochoutce mohla umlátit, když nám ty hory másla (jak jsem psala zde) přišly v balíku :-)

UPDATE: Momentálně jsme na zkoušku objednali i kešu, mandlové, lískooříškovočokoládové a pistáciové máslo. Poslední zmíněné je nechutně drahé a chuťově naprosto výtečné, ale kvůli ceně si ho šetřím na trochu jiné laskominy (zmrzlina, dort, ...); ale kešu i mandlové jsou naprosto dokonalé - přirozeně nasládlé, jemné, moc dobré. Mě víc chutná mandlové, drahému zas víc kešu. Co mě překvapilo a co jsem si myslela, že mandlové bude vonět a chutnat trochu jako marcipán, vzhledem k tomu že jsou to 100% namleté mandle, ale ani trochu - asi prostě sladké mandle nevydávají tolik aromatických látek jako ty hořké mandle. Protože z pravého marcipánu se při vyšší konzumaci (rozuměj po kilech) může člověk prý i přiotrávit. 
Tak se dívám, že při psaní jsem trochu ztratila nit - každopádně jsem tím chtěla říct, že s kešu či mandlovým, nebo dokonce tím lískooříškovým s čokoládou (zdravá, a vůbec ne sladká forma nutely) chutná tenhle toast taky senzačně :-)





Na 1 porci = 2 toasty:


  • 4 plátky celozrnného toastového chleba
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 2 lžičky datlového sirupu, medu, melasy či jiné oblíbené oslazovadlo
  • špetka soli
  • 2 lžičky mléka
  • banán - oloupaný a pokrájený na kolečka
Do toastovače nebo topinkovače si dám opékat chleba

V malé misce smíchám všechny ostatní ingredience kromě banánu.

Připravenou směsí natřu opečené chleby, pokladu nakrájeným banánem a přiklopím druhým chlebem.

Ze všech uvedených ingredienci mimo toastový chleba lze také snadno připravit mléčný koktejl (tedy za předpokladu že množství mléka razantně zvýšíte, ale to je, myslím, logické)



1 komentář:

  1. Já si dělám totasty s lískooříškovým krémem s kakaem od Janka, na kterém ujíždím už asi půl roku. porno, doporučuji vyzkoušet. Barča

    OdpovědětVymazat