úterý 21. července 2015

Okurková limonáda





Další vlna veder dorazila na Moravu, a tak pospíchám s dalším, relativně snadným a rychlým recept na osvěžující nápoj. Pro některé to bude možná podivná kombinace, ale věřte, že voda s luhující se okurkou má opravdu příjemné tonizační účinky. Ne nadarmo se okurky přidávají také do ginu s tonikem. A když je to navíc třeba ještě OMG (nebo dokonce OMFG) od Žufánků - hmmmm :-).


Takže, dneska žádné dlouhé složitosti, jako u ledového čaje. Prostě popadněte okurku, škrabku, citron, bezový sirup /ale klidně se obejdete i bez něj/ a třeba ještě i trochu máty a jděte na to.


Recept na 1, 5 litru limonády:

  • 1 okurka hadovka, umytá a nakrájená škrabkou na velmi tenké plátky, kupované okurky mají ve slupce vysoký obsah chemie, tak buď použijte domácí, bio, nebo okurky raději oloupejte.
  • 1 citron nakrájený na plátky, ideálně v kvalitě bio
  • 1 velký panák tj 40 ml bezinkového sirupu
  • led (já si zamrazila do ledu levandulové květy, a dají se použít jakékoliv jiné jedné květy, nebo bylinky, nebo ovoce, a nebo budete mít prostě jen čistý led)
1. Okurky umyju a nakrájím škrabkou na plátky a dám do džbánu, stejně tak citron.

2. Do džbánu přidám panáka bezinkového sirupu, přisypu kostky ledu dle libosti a zaliju studenou vodou. Nechám chvilku louhovat a podávám. 


Do bezsirupové verze používám sekanou mátu, dodá to jinak trošku mdlejší verzi ten správný švih :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat