pátek 5. srpna 2016

Mexický fazolový salát s tuňákem a avokádem


Jak jsem zmínila v článku zde, recepty posledních pár týdnů jsou primárně určeny jako podpora privátní značky balených suchých potravin, takže spousta luštěnin, bezlepkových obilovin, vloček, semínek, atd. Což mi umožnilo vyzkoušet spoustu druhů fazolí, které domů běžně nekupuji - např.velké máslové fazole, ať už bílé, nebo strakaté. Nemusí se vařit kdovíjak dlouho, popravdě jim vyhovuje spíš jen velmi mírný var, protože celkem snadno při prudkém varu změknou a jsou pak skoro na kaši, což mi nevadí u běžných drobných bílých či červených fazolí, které vařím v papiňáku a mixuji do pomazánky, ale tyhle krásky do salátu si zaslouží něžnější opečovávání :). 

Tenhle salát navíc velmi jednoduše můžete doplnit tortilou či pita chlebem a získat tak lehký letní oběd. 


 Na 2 porce:
  • hrnek máslových fazolí (mix bílých a strakatých)
  • avokádo
  • konzerva tuňáka
  • půl svazku jarní cibulky
  • 3 velká rajčata
  • několik snítek koriandru či bazalky
  • 2 lžíce vinného octa
  • 3lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce vody
  • sůl a pepř
Den předem namočte máslové fazole. V den přípravy je uvařte v osolené vodě. Přeceďte a propláchněte studenou vodou.

Z octa, oleje, citronové šťávy, soli, pepře, nasekané bazalky či koriandru a vody připravte zálivku (např. protřepejte v uzavíratelné skleničce)

Avokádo a rajčata nakrájejte na kostky, tuňáka rozdělte vidličkou na menší kousky. V míse smíchejte všechny ingredience a můžete podávat.


Žádné komentáře:

Okomentovat