Možná recept na kořeněnou pečenou cizrnu znáte, možná používáte jiné druhy koření, ale možná jste tuhle její krásu ještě neobjevili.
Já osobně miluju cizrnu tolik, že jako křupání k televizi si ji dám klidně jen vařenou v osolené vodě; ale tahle křupavá, lehce ostrá úprava bude vyhovovat i chlapům a všem milovníkům obalovaných arašídů v těstíčku, slibuju :-)
Pokud ji chcete připravit jako opravdovou rychlovku během 20 minut, klidně sáhněte po scezené cizrně z konzervy, není to žádná ostuda.
Na malou misku:
- vařená cizrna 350 - 400 g (zhruba 150 g za sucha)
- 1 lžička soli
- špetka čerstvě mletého pepře
- 1/2 lžičky uzené papriky
- špetka mletého chilli
- 1/2 lžičky mletého koriandu
- 1/4 lžičky mletého římského kmínu
- 1/4 lžičky mletého nového koření
- 1 lžíce sezamového nebo olivového oleje
Všechno koření promíchejte v misce.
Vařenou cizrnu zceďte a nechte chvillku proschout, poté smíchejte v misce s kořením a lžící oleje a dejte péct na pečícím papíru na 15 - 20 minut.
Hotovo, bylo to jednoduché, že?
Žádné komentáře:
Okomentovat