pátek 5. srpna 2016

Pečená kořeněná cizrna - cizrnový snack k filmům


Možná recept na kořeněnou pečenou cizrnu znáte, možná používáte jiné druhy koření, ale možná jste tuhle její krásu ještě neobjevili. 
Já osobně miluju cizrnu tolik, že jako křupání k televizi si ji dám klidně jen vařenou v osolené vodě; ale tahle křupavá, lehce ostrá úprava bude vyhovovat i chlapům a všem milovníkům obalovaných arašídů v těstíčku, slibuju :-)

Pokud ji chcete připravit jako opravdovou rychlovku během 20 minut, klidně sáhněte po scezené cizrně z konzervy, není to žádná ostuda.

Na malou misku:

  • vařená cizrna 350 - 400 g (zhruba 150 g za sucha)
  • 1 lžička soli
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • špetka mletého chilli
  • 1/2 lžičky mletého koriandu
  • 1/4 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/4 lžičky mletého nového koření
  • 1 lžíce sezamového nebo olivového oleje
Troubu dejte předehřát na 180 stupňů. 
Všechno koření promíchejte v misce. 
Vařenou cizrnu zceďte a nechte chvillku proschout, poté smíchejte v misce s kořením a lžící oleje a dejte péct na pečícím papíru na 15 - 20 minut.

Hotovo, bylo to jednoduché, že?



Žádné komentáře:

Okomentovat